csikung

Csikung oktató: Csátich Renátó

A foglalkozások táborlakóknak ingyenes, másoknak 500 Ft/fő/alk.

Kérem, hogy akik szívesen csatlakoznak, azok 5 perccel 9 óra előtt jöjjenek mindig, mert pontosan kezdünk. Ajánlott nem üres illetve teli gyomorral érkezni. Polifóm nem szükséges. Akinek problémája van az egy órás állással, hozhat magával széket és úgy is gyakorolhat.

Ezen felül a Képköznapok ideje alatt 50%-os kedvezménnyel (3000 Ft) kínai akupresszúrás meridián masszázst is igénybe lehet venni (egész testes, max. 90 perc). Időpontot foglalni legkésőbb egy nappal előtte szükséges a +36-20-404-7570 telefonszámon.

Az egészségmegőrző csikungról

Az egészségmegőrző csikung gyakorlat egyszerűen megtanulható és elvégezhető, biztonságos és rendkívül hatékony. Olyan gyakori betegségeket küzdhetünk le a rendszeres gyakorlással mint pl. stressz, a szorongás, a depresszió, izületi gyulladás, egyensúly probléma, a bél rendellenességei, alvási nehézségek illetve az idősebb életkorral kapcsolatos egyéb problémák. További pozitív hatások: betegségmegelőzés, allergia kialkulásának lehetősége csökken, felgyorsítja a természetes gyógyulás folyamatát, segít megőrizni az érzelmi egyensúlyt, növeli a szellemi frissességet, a vitalitást, a koncentrációs képességet, fejleszti a belső erőt és összességében javítja az életminőséget és életkilátásokat.

A gyengéd ringató és nyújtó mozgások javítják a keringést és az emésztést. A mellkasi gyakorlatok és az ellenőrzött légzés jó a tüdőbetegségek és az asztma esetén. A gyakorlat összhatásaként pedig a test izmaiban hordozott mentális stresszt és fizikai feszültséget csökkenti.

A rendszeres csikung gyakorlás mindenképpen örömet jelent, nagyon hatékony, ugyanakkor mélyen pihentet és minden korosztály számára elérhető mivel helyesen végezve nem jelentenek túl nagy stresszt az izmoknak és az ízületeknek (ülve és állva is gyakorolhatók).

Világszerte több mint 10 millió ember gyakorolja, Malajziában és Indonéziában nemzeti egészségügyi gyakorlatnak számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.